Christian Holzer

Christian Holzer bor på landsbygden mellan Hultsfred och Vimmerby, i ett torp från 1830-talet och med ett solkraftverk på ladan. Christian, som ursprungligen är från Tyskland, utforskar sedan 1996 norra Småland till fots, med cykel, båt, skridskor, bil och tåg, och vill inspirera andra till att upptäcka regionen och naturen.

Han är utbildad civilekonom och har jobbat inom många olika områden, både som anställd (bl a health care, transport, arbetsmiljö) och med eget företag (rådgivning för kollektivtrafik). Hans fokus är landsbygdsutvecklingen, det lokala föreningslivet, och samhällsfrågor.

Sen början av 2000-talet driver han stuguthyrning i Basebo med tusentals gäster från hela världen. Möten med de har resulterat i både vackra och annorlunda guideböcker om områden i nordöstra Småland. 2015 började Christian Holzer med egen förlagsverksamhet.

”Genom sina böcker inspirerar Christian till att upptäcka regionen och naturen. Med sitt skrivande i kombination med sin turistiska verksamhet och sitt engagemang möter han människor såväl lokalt som från hela världen. Christian är en inspirerande kreativ entreprenör och en uppskattad ambassadör för Hultsfreds kommun och Småland.”
Ur motiveringen till kulturpriset 2020
Hultsfreds kommun, 14 december 2020

Du kan ladda ned författarbilden i original (6 MB) här.

Vill du boka mig för en föreläsning eller ett samtal? Gör det på FörfattarCentrum SYD författarförmedling.

 

Instagram: Basebo förlag

Hos Basebo förlag:
Hitta Naturen (2014)
Unterwegs in Astrid Lindgrens Heimat (2016)
Dagsutflykter (2018)
Ausflüge in Småland (2020)
#hikinghultsfred (2020)
Unterwegs in Småland (2022)
Spår (2023)

Christian Holzer (Foto: Carina Engqvist)

Christian Holzer
Christian Holzer
Christian Holzer

© 2023 Basebo Förlag
Basebo 3
577 93 Vena
Sweden

+46-73-039 58 13
info@baseboforlag.se
www.baseboforlag.se
www.instagram.com/baseboforlag