Dagsutflykter i Småland

Nu i andra upplagan med ännu fler tips och ännu fler bilder!

“Dagsutflykter i Småland” är en vacker coffee table-bok som beskriver 20 dagsturer till sevärdheter runt om Vimmerby, från Oskarshamn till Eksjö. Boken innehåller härliga foton, detaljerade beskrivningar av utflyktsmålen och spännande bakgrundsfakta och berättelser. Sammanlagd guidar boken på ca 200 km vandringsleder och över 2 000 km bilfärder!
Det finns mycket extra information om Småland och dess historia, om djur och natur och även en avdelning med lekar ute i naturen. Boken innehåller 274 praktfulla bilder, därav är 70 foton av Emma Jansson och nästan alla andra är av författaren Christian Holzer själv. Du kan se bokens innehållsförteckning här.

Här kan du bläddra några sidor i boken:

Så här skriver Maria, som köpte boken till sina barn:
“Jag köpte ett exemplar av boken till mina (små) barn på utställningen i Warmbadhuset i Vimmerby. Och kan bara säga: Vilken fantastiskt trevlig bok! Jag är glatt överraskad. Hade förväntningar om att det skulle bli en trevlig läsning men detta överträffar mina förväntningar. Boken är verkligen välgjord, lättillgänglig och personlig. En riktigt mysig bok med så mkt mer än bara resmålstips!”

Boken är på 256 sidor i format 220 x 280 mm med hårda pärmar (trådhäftad hårdband). Med den storleken och en vikt på 1 425 g per bok vill man kanske inte ta med boken på vandringen – då kan du ladda ned alla vägbeskrivningar från den här sidan för att skriva ut och ta med. Skriv vägbeskrivningen gärna ut på vattentåligt papper, det finns att köpa t ex här.

“Kärleksfull vägvisare till Småland” [recensionens rubrik]
“Illustrerat med förföriskt vackra fotografier, ofta helsidor, av författaren själv och fotografen Emma Jansson.”
“Dagsutflykter i Småland vittnar om en imponerande lokalkännedom och faktainsamling; att söka upp och beskriva så många och så skilda utflyktsmål måste ha tagit år av arbete. Att det skett med lust och kärlek syns på resultatet. Författarens upptäckarglädje smittar av sig på läsaren.”
Recension i Astrid Lindgren-sällskapets medlemsblad, Nr 60 april 2018, Lena Törnqvist

Boken i media:
Vimmerby Tidning
Oskarshamns Tidning
Kundtidning Sparbanken
Medlemsblad Astrid Lindgren sällskap
Nyhetsbrev Eksjö kommun
Recension Btj-häfte 19, 2021

Välkommen till din utflykt i Småland, ha en god tur!

Boken kom till med stöd från Sparbanksstiftelsen Vimmerby och Regionförbundet Kalmar, 2018.

ISBN 978-91-9852790-2 (första upplaga, slutsåld)
ISBN 978-91-9819133-2 (andra upplaga)
256 Seiten
Format 225 x 285 mm, rygg 27 mm, 1 436 g.
Trådbunden hardcover med märkband