KÖRVERK för 136 röster:

texter från Kalmar län.

 

Ett kärleksprojekt. En storm, en viskning och ett skrik: Alla har gett allt och lite till. Antologins 136 röster har med 140 texter bidragit till ett mäktigt körverk.

Här kan du bläddra några sidor i boken:

Ami Andersson och Tove Folkesson, Kalmar läns regionförfattare, har varit redaktörer och konstnärliga ledare. Calle Thoor, formgivare/musiker verksam på Öland, har skapat en mycket vacker och stilren bok.

KÖRVERK för 136 röster: texter från Kalmar län innehåller lyrik, poesi, noveller, dikter, prosa och så mycket annat. Olika författare, som har anknytning till Kalmar län, samlas med sina vitt skilda världar och olika litterära uttrycksformer i en spännande bok.

136 röster från länet i en storslagen bok som sjunger om vår plats på jorden, vår tid på jorden.

Barometern:
Med känsla och mod lämnar människor mellan dess pärmar ut sitt innersta.

David Fernhed:
Länshistorier i Nobelpris-klass. Svenska språket är fantastiskt och tillsammans i Körverk ger det en fin klang som gör mig varm inombords. Blandningen av historier och uttryckssätt gör att man ibland måste lägga bort boken för att hämta luft. Det blir tätt, alldeles för tätt att läsa allt i ett streck. Dikter som kräver all ens uppmärksamhet blandas med noveller som till en början känns långa men helt plötsligt abrupt tar slut.

Thomas C Ericsson, Bibliotekschef, Vimmerby kommun:
Fantastisk fin bok! Ett praktverk! Bläddrade och läste med stor vördnad i går kväll.

Pelle Thörnberg, Pelle Thörnberg Media AB:
Jag är imponerad. Väldigt skarpa berättelser som Tallhagsblues, ömtåliga texter som Linda Anderssons  ”Min berättelse”. Riktigt skojiga som Mira Anderssons  ”Jag är från Tvärskog” eller den sensuella ”Grankärlek” av Marie Karlsson Penttilä. Frans Liljenroths magiska uppläsningar. Hur han underordnar sig texten, inte i vördnad utan i respekt – särskilt när han läser Linda Anderssons text. Hans pauseringar, andning, röst. Lysande. Ljudkvaliteten är ypperlig. 

Frans Liljenroth, inläsare till ljudboken:
Jag har haft den stora äran att läsa in “Körverk” som ljudbok. Författarna är en färgsprakande och brokig samling människor allt ifrån nykomna flyktingar och tonåringar till Bob Hansson, Suzanne Osten och Barbro Lindgren. Jag rekommenderar alla att ta del av ett stycke nutida Smålandshistoria. Det är rörande, värmande, skrämmande, roande, gripande och framför allt väldigt bra. Ett mycket lyckat litteraturprojekt. Tack, Litteraturnod Vimmerby.
Provlyssna gärna några texter:
Linda-Blomgren: I coronatider (0:24, wav)
Lennart Sjögren: Vi ar en och vi ar manga (1:06, wav)
Linda-Andersson: Min berattelse (2:17, wav)

Mer information och KÖRVERK i media:
Vimmerby Tidning 20201013
Barometern 20210114
Hela Östra Småland 20201116
Vimmerby Tidning 20201124
Sveriges Radio P4 20201127
Dagens Vimmerby 20201202

Klicka här för att komma till presstexten för boken.
Klicka här för att se bilder från boken.
Klicka här för att se en film om boken.
Klicka här för att se en lista över alla författare som har medverkat i boken.
Klicka här för att se bokens innehållsförteckning och numrering av ljudboksfilen.

Om bokens bakgrund:
Vill du låna världen din berättelse? Vill du vara med och skriva en bok? Frågan ställdes brett – i sociala medier, via lokaltidningen, i P4 Kalmar samt genom en broschyr som spreds lite var stans, på bibliotek såväl som på kaféer och i andra offentliga rum. Gensvaret blev enormt.

I KÖRVERK för 136 röster möter du etablerade författare som Barbro Lindgren, Bob Hanson, Lennart Sjögren och Suzanne Osten, men framför allt texter av Enas Saeed, Linda Johansson, Reem Alhaddad, Mathias Nilo, Birgitta Martinsson, Niels Vonberg, och många, många fler. En storslagen kör av röster som berättar med poetisk nerv, eller politisk andhämtning, om storslagna minnen som aldrig lämnat en, om att få ett fast jobb för första gången, om en fotbollsmatch som förändrat en för alltid, om kärlek och våld och förlust och skogar så djupa att de gömmer ens hemligheter.

Huvudman för skrivprojektet är Litteraturnod Vimmerby, Region Kalmar läns plattform för litteraturutveckling. Kontakt:  Anna Mellergård.

ISBN 978-91-9852791-9 (print)
ISBN 978-91-8919155-6 (ljud)
ISBN 978-91-8919156-3 (e-bok i epub-format)
ISBN 978-91-9852792-6 (e-bok i pdf-format)

304 sidor
Format 200 x 240 mm, rygg 30 mm
Vikt 1 120 g
Inbunden (Flush cut, präglad)
Inklusive bokmärke

Körverk tryckt bok (print)

KÖRVERK e-bok (epub, 0,5 MB)

KÖRVERK e-bok (pdf, ca 2 MB)

KÖRVERK ljudbok (mp3, ca 453 MB)