KÖRVERK för 136 röster:

texter från Kalmar län.

 

I KÖRVERK för 136 röster möter du etablerade författare som Barbro Lindgren, Bob Hanson, Lennart Sjögren och Suzanne Osten, men framför allt texter av Enas Saeed, Linda Johansson, Reem Alhaddad, Mathias Nilo, Birgitta Martinsson, Niels Vonberg, Annie Ohlsson, och många, många fler. Alla har en koppling till Kalmar län och platsens betydelse löper som en röd tråd genom boken.

Här kan du bläddra några sidor i boken:

KÖRVERK för 136 röster: texter från Kalmar län innehåller lyrik, poesi, noveller, dikter, prosa och så mycket annat. En storm, en viskning och ett skrik: Alla har gett allt och lite till. Antologins 136 röster har med 140 texter bidragit till ett mäktigt körverk och sjunger om vår plats på jorden, vår tid på jorden. Om litteraturen kan förändra, så gör den det här.

Ami Andersson och Tove Folkesson, Kalmar läns regionförfattare, har varit redaktörer och konstnärliga ledare. Calle Thoor, formgivare/musiker verksam på Öland, har skapat en mycket vacker och stilren bok.

Barometern:
Med känsla och mod lämnar människor mellan dess pärmar ut sitt innersta.

David Fernhed:
Länshistorier i Nobelpris-klass. Svenska språket är fantastiskt och tillsammans i Körverk ger det en fin klang som gör mig varm inombords. Blandningen av historier och uttryckssätt gör att man ibland måste lägga bort boken för att hämta luft.

Thomas C Ericsson, Bibliotekschef, Vimmerby kommun:
Fantastisk fin bok! Ett praktverk! Bläddrade och läste med stor vördnad i går kväll.

Mats Linderoth i BTJ-häfte 2021:02:
Det är uppriktiga och vardagliga texter som med påfallande direkthet kommunicerar livstrådar som vävs samman till en intressant och läsvärd helhet. […] Här finns en lust att berätta. […] En mångfacetterad och trevlig bok.

Pelle Thörnberg, Pelle Thörnberg Media AB:
Jag är imponerad. Väldigt skarpa berättelser som Tallhagsblues, ömtåliga texter som Linda Anderssons  ”Min berättelse”. Riktigt skojiga som Mira Anderssons  ”Jag är från Tvärskog” eller den sensuella ”Grankärlek” av Marie Karlsson Penttilä. Frans Liljenroths magiska uppläsningar. Hur han underordnar sig texten, inte i vördnad utan i respekt – särskilt när han läser Linda Anderssons text. Hans pauseringar, andning, röst. Lysande. Ljudkvaliteten är ypperlig. 

Frans Liljenroth, inläsare till ljudboken:
Jag har haft den stora äran att läsa in ”Körverk” som ljudbok. Författarna är en färgsprakande och brokig samling människor allt ifrån nykomna flyktingar och tonåringar till Bob Hansson, Suzanne Osten och Barbro Lindgren. Jag rekommenderar alla att ta del av ett stycke nutida Smålandshistoria. Det är rörande, värmande, skrämmande, roande, gripande och framför allt väldigt bra. Ett mycket lyckat litteraturprojekt. Tack, Litteraturnod Vimmerby.

Provlyssna gärna några texter:
Linda-Blomgren: I coronatider (0:24, mp3)
Linda-Andersson: Min berättelse (2:17, mp3)
Lennart Sjögren: Vi ar en och vi ar manga (1:06, mp3)

Du kan även lyssna på texter från KÖRVERK av Carina Gyllerfelts (Blekt blått vatten) och Gunilla Håkansson (Avskedet) i Kalmar läns museums podd.

Mer information och KÖRVERK i media:
Vimmerby Tidning 20201013
Barometern 20210114

Vimmerby Tidning 20201124
Sveriges Radio P4 20201127
Dagens Vimmerby 20201202
Högläsning på Kalmar läns museum 20220330. Läs mer här (pdf-fil, 364 kB)

Klicka här för att komma till presstexten för boken.
Klicka här för att se bilder från boken.
Klicka här för att se en film om boken.
Klicka här för att se en lista över alla författare som har medverkat i boken.
Klicka här för att se bokens innehållsförteckning och numrering av ljudboksfilen.

Om bokens bakgrund:
Vill du låna världen din berättelse? Vill du vara med och skriva en bok? Frågan ställdes brett – i sociala medier, via lokaltidningen, i P4 Kalmar samt genom en broschyr som spreds lite var stans, på bibliotek såväl som på kaféer och i andra offentliga rum. Gensvaret blev enormt och samlades i bokform. Huvudman för skrivprojektet är Litteraturnod Vimmerby, Region Kalmar läns plattform för litteraturutveckling. Kontakt: Anna Mellergård.

ISBN 978-91-9852791-9 (print)
ISBN 978-91-8919155-6 (ljud)
ISBN 978-91-8919156-3 (e-bok i epub-format)
ISBN 978-91-9852792-6 (e-bok i pdf-format)
ISBN 978-91-8033641-3 (ljudbok som fysisk MP3 skiva)

304 sidor
Format 200 x 240 mm, rygg 30 mm
Vikt 1 120 g
Inbunden (Flush cut, präglad)
Inklusive bokmärke

Körverk tryckt bok (print)

KÖRVERK e-bok (download epub, 0,5 MB)

KÖRVERK e-bok (download pdf, ca 2 MB)

KÖRVERK ljudbok (download mp3, ca 453 MB)

KÖRVERK ljudbok (fysisk mp3-skiva)